ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ НА DATA CENTER DAY ПРИКЛЮЧИ УСПЕШНО

На 26 и 27 Април в София се проведе първото по рода си събитие Data Center Days. Форумът бе организиран от Hewlett-Packard Enterprise, R&M, Rittal и Vertiv (представлявани от Некст Левъл Инженеринг), които представиха пред широк кръг от бизнес клиенти и партньори новите си продукти и решения, предназначени за центрове за данни. Целодневната програма бе разделена на два панела – за бизнес клиенти и за системни интегратори и включваше лекции на производителите, нагледни демонстрации на технологичните новости и дискусии за бъдещето на този ключов за ИТ индустрията сегмент. Специален гости на събитието бе Д-р Велингер, Мениджър на Направление Центрове за данни в R&М.

 

Интересът към конференцията бе голям, доказателство, за което бе присъствието на ИТ мениджъри от много фирми на индустрията ни, както представители на всички утвърдени системи интегратори в България. Гостите имаха възможност да чуят лекции на следните теми:

 

Преглед на решенията на Vertiv:

Анте Петричевич

Мениджър Системни Решения CSE, Vertiv

 

Системата Rittal

Явор Панайотов

Продуктов мениджър ИТ решения в Ритал България

 

Последни тенденции при окабеляването на центровете за данни

Д-р Велингер

Мениджър на Направление Центрове за данни в R&М

 

Сигурност с HPE Aruba ClearPass при достъпа на данни в центъра за данни

Радослав Георгиев

Технически консултант, HPE

 

Проектиране и сертификация на изчислителните центрове

Красимир Гелов

Технически консултант, HPE

 

Представената информация, както и демонстрираните на живо решения бяха посрещнати с голям интерес от слушателите и провокираха оживени дискусии по време на почивките. Затвърди се мнението, че това направление на ИТ бизнеса е сред най-динамично развиващият се и прогнози за следващите години са за трайни ръстове. Това се обуславя както от дигиталната трансформация на бизнеса, която протича активно в днешно време, така и от навлизането на иновативни и все по-достъпни технологии за съхранение и обработка на данни.

 

„Българските фирми осъзнават, че технологичната адекватност е важна предпоставка за високата им конкурентост на пазара и са склонни да инвестират в цялостни и завършени решения, каквито бяха показани на конференцията.“ сподели Здравко Николов – Изпълнителен директор, Equinix (Bulgaria) Data Centers.

Събитието Data Center Days затвърди мнението на представителите на компютърния бранш, че фирмите организатори са лидери в този сегмент. Форумът бе също така израз и на желанието им да развиват и задълбочават партньорството си с ИТ професионалистите от българския бизнес.